- 500 g żołądków drobiowych
- 200 g pora
- 1 czerwona papryka
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 solidna garść świeżego szpinaku
- 500 ml wody
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 szczypty czosnku granulowanego
- curry do smaku
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
PRZYGOTOWANIE:
Żołądki umyć, osuszyć i pokroić. Szpinak umyć, osuszyć i posiekać, por i
paprykę umyć i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić
żołądki i podsmażyć. Dodać pora i paprykę i dalej smażyć około 3 minuty.
Potem wlać wodę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości.
Na koniec dodać odsączoną kukurydzę i szpinak i zagotować. Mąkę rozrobić
z odrobiną wody i zagęścić nią potrawkę. Gotową potrawkę podawać np. z
ryżem.
pięknie podane, rewelacja:)
OdpowiedzUsuńDanie wygląda bardzo apetycznie,piękne zdjęcie.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię gulasz z żołądków. Twój wygląda bardzo fajnie i ta kukurydza i szpinak mnie przekonuje:-)
OdpowiedzUsuńdziękuję za miłe komentarze. Ja uwielbiam żołądki i kombinuję z nimi jak tylko się da :)
OdpowiedzUsuń