czwartek, 18 kwietnia 2013

Dip do wędlin i mięs na zimno

                          A teraz czas na jakiś sosik na zimno do wędlin czy jajek. prostu i szybki w przygotowaniu a co najważniejsze bez sztucznych dodatków. Zdrowy i smaczny na każą okazję.

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 marynowana papryczka pepperoni
  • 15 g kiełków rzodkiewki
  • kilka szczypiorków
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • czosnek granulowany do smaku

 czytaj więcej :
Do miseczki włożyć majonez, jogurt i ketchup. Szczypior posiekać a papryczkę drobno pokroić w kostkę i dodać do składników w miseczce. Dodać przyprawy i wymieszać. Sos odstawić na pięć minut. Po tym czasie kiełki rzodkiewki pokroić na drobniejsze kawałki. Wsypać je do dipu i ponownie wymieszać. Dip podawać do wędlin lub zimnych mięs.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.