- 500 g mięsa gulaszowego wieprzowego
- 1 marchew
- 1 cebula
- 150 g kapusty pekińskiej
- 8 małych pieczarek
- 1 garść świeżego szpinaku
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- sól do smaku
- czarny pieprz do smaku
- kucharek w płynie do smaku
- ostra papryka do smaku
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 3 łyżki oleju
- 500 ml bulionu drobiowego
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
czytaj więcej :
Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze. Na patelni
rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażyć. Szpinak umyć i posiekać,
cebulę obrać i po umyciu pokroić w grubą kostkę. Następnie oczyścić
pieczarki i także pokroić na kawałki. Marchew obrać, umyć i pokroić w
plastry. Fasolę opłukać i odsączyć na sitku a kapustę pokroić w kostkę.
Gdy mięso się podsmaży dodać cebulę i zeszklić ją. Potem dodać
pieczarki, kapustę, marchew i dalej smażyć przez jakieś 5 minut.
Zawartość patelni zalać bulionem, dodać przyprawy i dusić wszystko pod
przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec dodać fasolę i posiekany
szpinak. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Gotowy gulasz zagęścić
mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie wody i zagotować. Gulasz
podawać np. z makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.