- 1 duża podwójna pierś z kurczaka
- Farsz :
- 60 g chudego podgardla wędzonego
- 2 marynowane papryczki pepperoni
- 2 duże pieczarki
- 1 garść świeżego szpinaku
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- Dodatkowo :
- bułka tarta do smażenia
- 2 małe jajka
- olej do smażenia
czytaj więcej :
Piersi z kurczaka umyć, podzielić na dwa pojedyncze filety i każdy
rozkroić na jak największe płaty a potem podzielić je na dwie części.
Filety oprószyć solą i pieprzem. Podgardle pokroić w drobną kostkę i
wrzucić na patelnię a potem podsmażyć. Pieczarki oczyścić i także
pokroić w drobną kostkę razem z papryczkami i wrzucić do podgardla.
Chwile smażyć a następnie posiekać szpinak i także dorzucić na patelnię.
Farsz doprawić do smaku i przestudzić. Na każdy płat drobiowy wyłożyć
porcje farszu i zawinąć roladki. Każdą z roladek zawinąć szczelnie w
folie spożywczą zawiązując końce bardzo szczelnie. W garnku zagotować
wodę, włożyć do niej pakuneczki i gotować 10 minut. Gotowe roladki wyjąć
z wody i po przestudzeniu odwiązać folię. Roladki panierować w jajku a
następnie zanurzyć w rozmąconym i doprawionym jajku a potem znowu
panierować w bułce tartej. Na patelnie wlać olej i smażyć roladki na
złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami ( ja podałam z
surówką z kapusty pekińskiej i ziemniakami ).
Pięknie wyglądają Twoje roladki! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńPrezentują się bardzo apetycznie :) Uwielbiam wszelkie mięsne roladki :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam i często kombinuję z nadzieniami :)
Usuń