- 500 g serc z kurczaka
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1/2 cukinii
- kilka różyczek brokuła ( użyłam blanszowanych )
- 1/2 czerwonej papryki
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- 150 g pieczarek
- 500 l bulionu ( użyłam rosołu )
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- sól himalajska do smaku
- chili birds eye do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- kucharek w płynie do smaku
- olej do smażenia
- czytaj więcej :
- Serca dokładnie umyć rozcinając je i wyjmując skrzepy krwi znajdujące się wewnątrz serc. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić serca i podsmażyć. Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Tak samo cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Oczyszczone pieczarki i paprykę dowolnie pokroić. Do podsmażonych serc wrzucić cebulę i paprykę oraz marchew i cukinię a także pieczarki i wszystko smażyć około 3-4 minuty. Następnie wlać bulion i dodać przyprawy. Całość dusić do miękkości serc. Potem dodać kukurydzę i blanszowane brokuły. Na sam koniec skrobie ziemniaczaną rozmieszać w odrobinie wody i zagęścić nią uzyskany sos. Zagotować i podawać taki gulasz z ryżem lub pieczywem albo kaszą.
piątek, 14 czerwca 2013
Serduszkowy gulasz
Wielbicielom podrobów taki gulasz na pewno zasmakuje. Ale tych co nie lubią zachęcam do przełamania swoich oporów, bo gulasz jest smaczny. A użyłam do niego między innymi przypraw Kotanyi, ale nie tylko.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.