czwartek, 12 grudnia 2013

Gruszki z żurawiną na zimę


rozwiń i czytaj przepis :

  • gruszki
  • żurawina suszona
  • cukier
  • woda
PRZYGOTOWANIE:
Gruszki umyć, obrać i wkładać do słoików. Następnie do letniej wody wsypać cukier do smaku i dokładnie wymieszać. Wodą z cukrem zalać owoce a potem wsypać do każdego słoika po czubatej łyżce żurawiny. Zakręcić słoiki i wstawić do przygotowanego garnka z wodą. Słoiki pasteryzować 15 minut od zagotowania się wody a potem wyjąć je z garnka, wystudzić i odstawić w chłodne miejsce.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.