czwartek, 5 czerwca 2014
Drobiowe rolady ze szparagami i szpinakiem
rozwiń i czytaj przepis :
1 pierś z kurczaka ( duża, podwójna )
16 zielonych szparagów
12 plastrów wędzonej polędwicy ( surowej )
2 garście szpinaku
2 łyżki drobno startego żółtego sera
sól
pieprz
chili
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i rozkroić na cztery płaty.
Każdy z nich oprószyć solą i pieprzem.
Na płatach mięsa rozłożyć szpinak.
Ze szparagów odciąć zdrewniałe końcówki i szparagi ( po 4 ) ułożyć na jednym końcu mięsa i zwinąć w rolady.
Potem plastry polędwicy rozłożyć wzdłuż tak aby końce na siebie nachodziły i owinąć nimi rolady a potem ułożyć je w formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Na koniec rolady posypać startym serem i posypać chili.
Blachę z roladami wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec je przez 30 minut.
Podawać na gorąco.
4 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
musi być pyszne, lubię takie dania:)
OdpowiedzUsuńNaprawdę fajny i niecodzienny pomysł :) Zapraszam Cię z tym przepisem do mojej akcji "Czas na szpinak 4", jeśli oczywiście masz ochotę dołączyć :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i przepis dodany do akcji :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, przepis dodany do akcji :)
OdpowiedzUsuń