środa, 30 grudnia 2015

Śledziowa sałatka ekspresowa

To chyba najszybsza w przygotowaniu sałatka.
Można ją zrobić gdy goście pukają już do drzwi.
Kolorowa i smaczna i naprawdę ekspresowa.
Kilka składników i gotowe.


1 puszka mieszanki meksykańskiej klik
4 filety śledziowe w oleju z cebulką lub bez
sól do smaku
pieprz do smaku
3 łyżki oleju
1 szczypta cukru

Mieszankę meksykańską odsączyć z zalewy i wrzucić do miski.
Śledzie i cebulkę ( jeśli nie mamy takich z cebulką to cebulkę dodajemy surową ) wyjąć ze słoika, pokroić, dodać do mieszanki.
Następnie dodać do smaku sól i pieprz oraz szczyptę cukru i wlać 3 łyżki oleju.
Wszystko wymieszać i odstawić na około 30 minut aby smaki się przegryzły.
Gotową sałatkę przechowywać w lodówce.




1 komentarz:

  1. Cześć! Szkoda, że w tym roku mamy dziecięcą imprezę, bo wśród dorosłych taka sałatka pewnie zrobiłaby furorę! Nominowałam Cię na swoim blogu do zabawy Liebster Blog Award - zajrzyj proszę w wolnej chwili: http://dzwoneczekwkuchni.blogspot.com/2015/12/liebster-blog-award-2015.html

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.