Przepis na Jogoladę podrzuciła mi Ania ze stronki na fb Wiedźma w kuchni. Jako, że nie miałam kilku składników zrobiłam swoją wersję i użyłam mrożonych owoców bo mam jeszcze zapas w zamrażarce (nie riznrazakam ich). Jogolada to fajna propozycja na coś słodkiego, orzeźwiającego i zimnego. Ja swoją mogłam jeszcze potrzymać w zamrażarce, ale nie mogłam się powstrzymać.
Jogolada
Jogolada - składniki
100 g białej czekolady
200 g jogurtu naturalnego
1/3 szk borówek (użyłam mrożonych)
1/3 szk jagód (użyłam mrożonych)
kilka truskawek (użyłam mrożonych)
kilka listków świeżej mięty
płatki z mniszka lekarskiego
Jogolada - przygotowanie
Płaskie naczynie wyłożyłam folią spożywczą. Na dno wsypalam część owoców (truskawki pokroiłam). W kąpieli wodnej rozpuściłam czekoladę i dodałam do niej jogurt. Szybko wymieszałam za pomocą rózgi do połączenia składników. Masę wylałam na owoce, lekko poruszałam naczyniem. Na wierzch posypałam resztę owoców, posiekaną miętę i płatki mniszka (część możecie też dodać do środka z owocami, które będą zalane masą). Naczynie wstawić na kilka godzin do zamrażarki.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.