Mielone w sosie pomidorowym
Mielone w sosie pomidorowym - składniki
10 kotletów mielonych
1 cebula
750 ml passaty pomidorowej
250 ml śmietany 18 %
2 łyżki mascarpone
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
sól i pieprz do smaku
suszone pomidory z ziołami do smaku
1 szczypta cukru
1 czubata łyżka mąki
2 łyżki oleju
Mielone w sosie pomidorowym - przygotowanie
W garnku multikokera podgrzej olej, wrzuć pokrojoną cebulę i wsyp mąkę i podsmaż. Wlej passatę, dodaj śmietanę, mascarpone i resztę przypraw. Wszystko wymieszaj. Włóż kotlety, zamknij pokrywę i ustaw naczynie na drób. Po 15 minutach danie jest gotowe. Mocna podać tak jak ja z ziemniakami i buraczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.