Dzisiaj polecam Wam pyszne poduszeczki z ciasta francuskiego wypełnione jabłkami. Ekspresowe do wykonania i równie ekspresowe do jedzenia. Potrzebujemy dosłownie 6 składników aby je zrobić. To do dzieła.
Francuskie poduszeczki z jabłkami
Francuskie poduszeczki z jabłkami - składniki
2 op ciasta francuskiego
2-3 jabłka
cukier do smaku
cynamon do smaku
1 duże jajko
kilka łyżek mleka
Francuskie poduszeczki z jabłkami - przygotowanie
Każde ciasto pokroić na 8 części. Jabłka po pobraniu pokroić na plasterki lub w kostkę. Rozłożyć je na połowie kawałka ciasta. Posypać cukrem i cynamonem według uznania. Drugą połowę każdego kawałka ciasta nałożyć na jabłka tworząc poduszeczkę. Widelcem delikatnie zlepiać dookoła boki i naciąć na górze delikatnie ciasto w dwóch, trzech miejscach. Wszystkie poduszeczki posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem. Poduszeczki piec około 20 minut w 200 stopniach do ładnego zrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.