Dziś na obiad były ekspresowe kotlety siekane. Mało pracy, a efekt smaczny. Dodatki dowolne, ale może moja wersja przypadnie Wam do gustu. Polecam, są pyszne.
Drobiowe kotlety siekane
Drobiowe kotlety siekane - składniki
2 podwójne piersi z kurczaka
1 solidna garść szpinaku
150 g świeżej dyni
150 g żółtego sera
2 czubata łyżki prażonej cebulki
4 łyżki mąki
4 jajka
Do smaku:
sól
pieprz
czosnek staropolski
słodka papryka
Drobiowe kotlety siekane - przygotowanie
Filety pokroić w kostkę, szpinak posiekać, a ser i dynię zetrzeć na tarce. Dynię na drobnych oczkach, a ser na grubszych. Wszystko wrzucić do miski, dodać resztę składników i doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać o odstawić na 15 minut. Po tym czasie nakładać łyżką na rozgrzany olej porcje masy formując kotlety. Smażyć po kilka minut na rumiano z obu stron. Usmażone odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Te dynie sama robiłaś? Ja też chcę, ale nie mogę się zebrać :) Pozdrawiam Kuchnia i styl
OdpowiedzUsuńNie. Kupiłam u Justka szyje, robi cuda.
Usuń