Dziś kolejna propozycja na danie z internetu. A są to kotlety z kuskusem i pieczarkami. Przepis podpatrzyłam na Oddasz fartucha, są tam fajne i proste przepisy. A dodatkowo takie kombinacje jakie lubię. Więc kto się skusi i je zrobi? Oczywiście dałam coś od siebie 😉.
Podałam je z sałatką z rukoli, sałaty, pomidora, moreli i cebulki. No i oczywiście winegret.
Kotlety z kuskusem i pieczarkami
Kotlety z kuskusem i pieczarkami - składniki
500 g pieczarek
200 g kuskus (suchy)
200 g żółtego sera
100 g serka topionego
1 szk posiekanego szczypiorku
3 jajka
sól
pieprz
czosnek staropolski
papryka słodka
Bułka tarta do panierowana
Olej do smażenia
Kotlety z kuskusem i pieczarkami - przygotowanie
Przygotować miskę i zetrzeć do niej na grubych oczkach pieczarki i ser. Wsypać kuskus, posiekany szczypiorek, dodać serek topiony oraz przyprawy, wbić jajka i dokładnie wszystko wymieszać. Odstawić na minimum 30 minut, od czasu do czasu przemieszać i wyrównać powierzchnię. Następnie formować kotlety, obrażać je w bułce tartej i snazyc na rumiano z obu stron. Kotlety są delikatne, więc należy uważać przy przewracaniu na drugą stronę. Podawać z ulubioną surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.