Jak wiecie lubię eksperymentować w kuchni, ale też lubię od czasu do czasu wykorzystać jakiś przepis, który robi furorę w sieci lub na innych blogach. I tak też jest dzisiaj. A postanowiłam zrobić placek, czy też naleśnik z serka wiejskiego. Poniżej przedstawiam Wam moją wersję z przyprawami jakich użyłam. Oj muszę przyzbać, że to całkiem fajna propozycja na śniadanie lub kolację. I jeszcze mała uwaga, podlewamy wodę z serka i odrywamy placek jak wystygnie.
Wrap z serka wiejskiego
Wrap z serka wiejskiego - składniki
2 serki wiejskie
3 jajka
Do smaku: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek staropolski, zioła prowansalskie
Wkładka:
sałata
pomidor
kiełbasa żywiecka
rukola
(opcjonalnie możecie posmarować jakimś serkiem)
Wrap z serka wiejskiego - przygotowanie
Piekarnik nagrzać na 165 stopni na termoobieg i dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. W wysokim naczyniu umieścić wszystkie składniki z zblendować. Powstałą masę rozdzielić na dwie porcje i rozsmarować tworząc curnkie placki. Wstawić blachy do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut (czas zależy od naszego piekarnika). Wyjąć blachy, wystudzić placki i delikatnie oderwać od papieru. Na placki rozłożyć dodatki i zwinąć w rulony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.