sobota, 25 maja 2024

Wrap z serka wiejskiego

                Jak wiecie lubię eksperymentować w kuchni, ale też lubię od czasu do czasu wykorzystać jakiś przepis, który robi furorę w sieci lub na innych blogach. I tak też jest dzisiaj. A postanowiłam zrobić placek, czy też naleśnik z serka wiejskiego. Poniżej przedstawiam Wam moją wersję z przyprawami jakich użyłam. Oj muszę przyzbać, że to całkiem fajna propozycja na śniadanie lub kolację. I jeszcze mała uwaga, podlewamy wodę z serka i odrywamy placek jak wystygnie.



Wrap z serka wiejskiego


Wrap z serka wiejskiego



Wrap z serka wiejskiego - składniki


2 serki wiejskie 
3 jajka 
Do smaku: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek staropolski, zioła prowansalskie 

Wkładka:
sałata 
pomidor
kiełbasa żywiecka 
rukola
(opcjonalnie możecie posmarować jakimś serkiem) 


Wrap z serka wiejskiego - przygotowanie


        Piekarnik nagrzać na 165 stopni na termoobieg i dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. W wysokim naczyniu umieścić wszystkie składniki z zblendować. Powstałą masę rozdzielić na dwie porcje i rozsmarować tworząc curnkie placki. Wstawić blachy do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut (czas zależy od naszego piekarnika). Wyjąć blachy, wystudzić placki i delikatnie oderwać od papieru. Na placki rozłożyć dodatki i zwinąć w rulony.


Wrap z serka wiejskiego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.