piątek, 13 lipca 2012

Francuskie paczuszki

                                  Szybka i smaczna przekąska na ciepło z ciastem francuskim. Co prawda gotowym, ale i tak było smacznie.


1 opakowanie ciasta francuskiego
4 plastry mielonki wędzonej
1 pomidor
1 kulka mozzarelli ( 150 g )
mix chili birds eye do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
1 jajko

Ciasto rozwinąć i pokroić na cztery części.
Na środku każdego z nich położyć plaster mielonki.
Pomidora umyć, pokroić na cztery plastry i ułożyć na kiełbasie.
Następnie mozzarellę również pokroić na cztery plastry i położyć na pomidorach.
Na koniec oprószyć przyprawami i zawinąć ciasto robiąc paczuszki.
Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajko rozbełtać i posmarować nim paczuszki.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...