sobota, 7 lipca 2012

Koktajl truskawkowo jagodowy

                         Dla ochłody pyszny i zdrowy koktajl truskawkowo jagodowy.


1 l maślanki
1 duży kefir ( 400 g )
6 łyżek cukru
1 szk świeżych jagód
świeże truskawki

Do dzbanka z podziałką minimum 1500 ml wlać 500 ml maślanki i 1/2 kefiru.
Wsypać 3 łyżki cukru i 1/2 szklanki umytych jagód.
Truskawki umyć i  usuwając z nich szypułki wrzucać do dzbanka.
Truskawek ma być tyle, aby przed miksowaniem było na skali 1500 ml.
Blenderem zmiksować koktajl i przelać do drugiego dzbanka.
Ponownie w dzbanku z podziałką przygotować drugą część koktajlu.
Gotowy koktajl najlepiej schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...