wtorek, 24 lutego 2015

Śliwki z kandyzowanym aloesem i rodzynkami

                       Co prawda sezon na nie dawno zakończony a do nowego jeszcze daleko ale zawieruszył mi się przepis i postanowiłam go dodać. Połączenie śliwek i aloesu jest ciekawy, więc jak już będą śliwki to może sobie przypomnicie o tym przepisie, skusicie się i zrobicie takie pyszne śliweczki.



2 kg śliwek ( waga po wypestkowaniu )
3/4 szk rodzynek
100 g kandyzowanego aloesu
500 g cukru żelującego 2 :1

Umyte i wypestkowane śliwki wrzucić do garnka, wsypać cukier żelujący i dokładnie wymieszać aby cukier pokrył śliwki.
Całość ciągle mieszając zagotować.
Potem dodać rodzynki, aloes i wszystko nadal mieszając gotować 5 minut.
Wyparzone słoiki napełniać konfiturą, szybko zakręcić zakrętki i ustawiać słoiki na kilka minut do góry dnem.
Potem odwrócić je, wystudzić i przenieść do zimnego i przewiewnego miejsca.

A jeszcze przez kilka dni możecie kupić produkty amerykańskie w fajnych cenach


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...