poniedziałek, 17 sierpnia 2015

Zapiekany makaron

                                Jeśli macie nadmiar ugotowanego makaronu to nie wyrzucajcie go. Dodajcie kilka składników i zróbcie taki pyszny zapiekany makaron. Ale uwaga - patelnię wstawiamy do piekarnika dlatego musi mieć metalową rączkę. I uważajcie przy wyjmowaniu jej z piekarnika aby się nie poparzyć, bo wiadomo rączka będzie bardzo gorąca. Danie szybkie i łatwe.



2 szk ugotowanego makaronu ( u mnie świderki ) ale może być inny kupisz tutaj
5 daktylowych pomidorków
1/5 czerwonej papryki
2 łyżki kukurydzy kupisz tutaj
2 łyżki czerwonej fasoli
50 g wędzonego boczku
60 g sera korycińskiego naturalnego ( może być inny żółty )
2 jajka
3 łyżki mleka
sól
pieprz
ostra papryka

Pomidory, paprykę i boczek dowolnie pokroić.
Na małej patelni koniecznie z metalową rączką podsmażyć pokrojony boczek.
Następnie dodać pomidory ( kilka zostawić na wierzch ), paprykę i chwilę smażyć, dorzucić fasolę i kukurydzę.
Chwilkę zostawić na ogniu.
Potem podsmażone składniki przełożyć do miski z makaronem.
Jajka rozbełtać z mlekiem oraz częścią startego sera i przyprawami, wlać do miski i wymieszać.
Wszystko przełożyć z powrotem na patelnię, położyć na wierzchu odłożone pomidory i trochę kukurydzy a także resztę sera ale podzielić go na kawałeczki.
Patelnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut.
Wyjmując uważać bo patelnia jest bardzo gorąca.
Podawać na gorąco.

I jak zwykle promocje dla Was - zajrzyjcie 



1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...