niedziela, 22 października 2017

Pasta jajeczno serowa z porem i szczypiorkiem z nutą ogórka

Jak ja nie lubię takiej pogody.
Szaro, buro i ponuro.
Ale coś trzeba jeść i dziś mam pastę, którą można zrobić na śniadanie lub kolację.
Ja zawsze robię więcej i mam na dłużej, bo taką pastę można przechowywać w lodówce do 3 dni.
Przy moich głodomorkach tyle nie wytrzyma ale u Was kto wie ?


10 jajek ugotowanych na twardo
350 g twarogu
1 pęczek szczypiorku
1 biała część pora 
3 ogórki konserwowe
sól do smaku
3 - 4 łyżki majonezu

Ugotowane i obrane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo zetrzeć twaróg i ogórki od razu do jednej miski.
Szczypiorek o pora posiekać.
Do miski ze startymi składnikami wrzucić por i szczypiorek, dodać przyprawy do smaku i majonez.
Pastę wymieszać i zostawić na kilkanaście minut do przegryzienia.
Podawać z ulubionym pieczywem.


2 komentarze:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...