- 100 g gorzkiej czekolady
 - 50 g mlecznej czekolady
 - 125 g serka mascarpone
 - 4 łyżki jogurtu greckiego
 - 1 łyżeczka cukru
 - 300 ml mleka 3,2%
 - 1 łyżeczka masła
 - 1 łyżka cukru
 - 1,5 łyżki błyskawicznej kaszy manny
 - migdały w słupach do dekoracji
 - kandyzowane wiśnie do dekoracji
 
Mleko zagotować z masłem i cukrem. Wsypać kaszkę mannę i energicznie 
mieszając aby nie było grudek i gotować 2-3 minuty. Do trzech pucharków 
lub kieliszków rozdzielić kaszkę i przestudzić. Czekolady rozpuścić w 
kąpieli wodnej i lekko schłodzić. Serek mascarpone, jogurt i cukier 
zmiksować w miseczce. Następnie dodać płynną czekoladę i wymieszać z 
masą serowo jogurtową. Gotowy mus rozdzielić i wyłożyć na kaszkę. Na 
koniec deser udekorować słupkami migdałów i wiśniami kandyzowanymi. 
Gotowy deser schłodzić około 30 minut w lodówce.

pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńCudne deserki, pięknie podane. Az chce się jeść :-)
OdpowiedzUsuń