1 podwójna pierś z kurczaka ( duża )
1 cebula
1 czerwona papryka
1 czerwona papryczka peperoncino
250 g pieczarek
sos sojowy jasny
papryka słodka
sól
pieprz kolorowy
1 szk rosołu
300 ml sosu tajskiego słodko kwaśnego
3 łyżki posiekanej naci selera
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w sporą kostkę.
Cebulę i paprykę tak samo pokroić w kostkę a pieczarki na pół i potem w grubsze plastry.
W szerokim rondlu rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić cebulę i chwilę smażyć.
Potem dodać pierś z kurczaka, pieczarki i obie papryki i smażyć 5 minut.
Następnie dodać przyprawy, seler, podlać rosołem, sosem sojowym i sosem tajskim.
Wszystko dusić kolejne 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Gotową potrawkę podawać z ryżem ( u mnie amerykański ).
Zapraszam na super promocje już dziś
Bardzo apetycznie wygląda :) i tak kolorowo :)
OdpowiedzUsuńPięknie podane :) Super danie :)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie. Muszę kiedyś wypróbować.
OdpowiedzUsuńDzięki. Potrawka jest smaczna i ekspresowa do zrobienia :)
OdpowiedzUsuń