250 g mąki pszennej typ 500
250 g mąki krupczatki
25 g świeżych drożdży
ok. 1,5 szk ciepłej wody
1/4 szk oleju rzepakowego
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
DODATKI :
pikantny ketchup
pomidory
kukurydza z puszki
parówki cienkie wieprzowe
żółty ser ( Gouda )
zioła włoskie
W misce mieszać drożdże z cukrem tak długo aż będą płynne.
Następnie wlać wodę i olej, dodać sól i wymieszać.
Wsypać obie mąki, wyrobić ciasto i zostawić je do wyrośnięcia przykryte ściereczką.
Wyrośnięte ponownie wyrobić, podzielić na dwie części, rozłożyć na dwie blaszki.
Ciasto posmarować ketchupem a na nie rozłożyć pokrojone pomidory, parówki i posypać kukurydzą odsączoną z zalewy.
Na koniec posypać startym serem i ziołami włoskimi ( można dodać również inne dodatki )
Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut.
Pizzę podawać na gorąco.
Ja zostawiam Was z dodatkową lekturą czyli nowymi gazetkami. Znajdziecie w nich coś ciekawego w dobrych cenach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.