Sernik w duecie z Porcelaną Bogucice to super duet, prawda ?
4 jajka ( M )
250 g serka mascarpone
400 g jogurtu typu greckiego
2 łyżki cukru waniliowego
1/2 szk cukru
1 budyń waniliowy ( proszek )
biszkopty okrągłe
1 szczypta soli
cukier puder
Żółtka jajek utrzeć z obydwoma cukrami.
Potem dodać jogurt, serek i budyń i wymieszać.
Białka osobno ubić na sztywną pianę ze szczypta soli.
Łyżkę piany dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Potem dodać resztę piany i wymieszać masę.
Torownicę o średnicy 21 - 22 cm ( ja użyłam 20 cm i była troszkę za mała, więc użyjcie większej ) wysmarować masłem i wyłożyć dno biszkoptami.
Na biszkopty wyłożyć masę i wstawić formę do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z umieszczonym na dnie piekarnika naczyniem z wodą.
Sernik piec 45 - 50 minut w zależności od piekarnika i upieczony wystudzić przy uchylonych drzwiczkach.
Potem sernik wstawić do lodówki do schłodzenia a przed podaniem posypać cukrem pudrem.
I na koniec lektury zajrzyjcie do gazetek, polecam
Świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda :) Pychota
OdpowiedzUsuńPyszny jest!!! :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję. Przyznam szczerze, że nie sądziłam że coś tak dobrego z tego wyjdzie. Co prawda maiłam mały kłopot ale serniczek pycha :)
OdpowiedzUsuń