piątek, 10 stycznia 2014

Deser biało - czerwony


rozwiń i czytaj przepis :

  • 500 g truskawek ( rozmrożone, mogą być świeże )
  • 1 duża śmietana 30 % ( 400 g )
  • 100 g bezików
  • 2 łyżki cukru pudru ( czubate )
  • 15 g cukru waniliowego
  • cukier do smaku ( do truskawek )
  • 1 mix do ubijania śmietany
PRZYGOTOWANIE:
Truskawki zmiksować blenderem w wysokim naczyniu, dodać cukier do smaku i jeszcze chwilkę miksować. Do drugiego naczynia wlać śmietanę, mix wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać do śmietany i ubić śmietanę. Bezy pokruszyć. Do wysokich szklanek lub kieliszków kłaść porcjami na przemian bezy, śmietanę i mus truskawkowy i tak do wyczerpania składników. Deser podawać od razu lub jeśli lubimy zimny schłodzić w lodówce.


2 komentarze:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...