poniedziałek, 6 stycznia 2014

Zielone polędwiczki


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 wieprzowa polędwiczka
  • 1 cebula
  • 6 pieczarek
  • 2 łyżeczki sosu sojowego Tao Tao
  • ziołowe ziarenka smaku
  • 2 łyżki mąki
  • 1 opakowanie makaronu ryżowego wstążki
  • 1 jajko
  • natka pietruszki
  • oliwa do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Z polędwiczki zdejmujemy błonkę, myjemy i kroimy na kawałki grubości 3-4 cm. Skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na 5 minut. Oczyszczone pieczarki kroimy na 4 części i podsmażamy, cebule kroimy w piórka i też smażymy. Polędwiczki dokładnie obtaczamy w ziarenkach smaku, odstawiamy na 5 minut, po czym obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na zloty kolor. W środku powinna być soczysta. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W małym garnuszku gotujemy osoloną wodę, delikatnie wybijamy jajko i gotujemy do ścięcia białka, żółtko powinno być płynne. Na ugotowany makaron wykładamy pozostałe składniki i lekko skrapiamy oliwą z oliwek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...