piątek, 7 sierpnia 2015

Sos śmietanowy z łososiem i kurkami




350 g wędzonego łososia
200 g blanszowanych kurek  ( mrożonych )
1 cebula ( mała )
2 łyżka posiekanej natki selera
pieprz czarny świeżo mielony
pieprz cayenne
1 łyżka masła
350 ml śmietany 30 %

Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Łososia także pokroić w kostkę a kurki wcześniej rozmrozić.
W szerokim rondlu roztopić masło, wrzucić cebulę i zeszklić ją.
Dodać śmietankę, chwilę podgrzewać a potem łososia a na koniec kurki oraz natkę selera i zagotować.
Gotować chwilkę aż sos zgęstnieje a potem doprawić pieprzem i pieprzem cayenne.
Solić nie trzeba, bo łosoś jest dość słony.
Gotowy sos podawać np. z ugotowanym makaronem farfalle.

Jeden klik i patrzymy co też ciekawego będzie w nowej gazetce :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...