poniedziałek, 22 maja 2017

Sos mięsno - szpinakowy

Sosów do makaronu jest niezliczona ilość.
Ja dziś tę kolekcję powiększyłam o sos ze świeżym szpinakiem i mleczkiem kokosowym.
Szybki do zrobienia jak to przy takich sosach bywa i do tego smaczny.
30 minut i mamy obiad gotowy.
Można zrobić więcej i mieć na drugi dzień ( ja tak właśnie zrobiłam ).
Potem tylko wystarczy sos podgrzać, ugotować świeży makaron i gotowe.


1 kg mięsa wieprzowo - wołowego ( lepiej samemu zmielić ale akurat takie miałam )
1 duża cebula
1 op świeżego szpinaku
1/3 szkl wody
300 g koncentratu pomidorowego
1 puszka mleczka kokosowego Kuchnie Świata
do smaku :
sól
pieprz
papryka ostra
czosnek suszony ( lub świeży ząbek )


Na rozgrzaną, głęboką patelnię wrzucić mięso, podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, dalej smażyć. Następnie dodać koncentrat wymieszany z odrobina wody oraz przyprawy. Gotować około 10 minut.

Potem dodać posiekany szpinak, zagotować i na koniec wlać mleczko kokosowe.

Wymieszać, w razie konieczności jeszcze doprawić do smaku i podawać z ugotowanym makaronem.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...