poniedziałek, 10 lipca 2017

Ślimaczki na przekąskę

Dziś miałam okazję próbować kolejny ser koryciński.
Tym razem był to ser dojrzewający z ziołami prowansalskimi.
Taki ser idealnie sprawdzi się do przekąsek na ciepło ale również na zimno.
Dziś propozycja na ciepło z ciastem francuskim.

A gdzie znajdziecie te pyszne sery ?



1 op ciasta francuskiego
150 g pomidorków koktajlowych
15 czarnych oliwek
150 g sera dojrzewającego z ziołami prowansalskimi
1 jajko
1 łyżka czarnego sezamu
1,5 cienkiej parówki podwędzanej

Ciasto rozwinąć.
Na jednym z brzegów ( węższy ) ułożyć parówki.
Potem rozłożyć pokrojony w plastry ser, na ser rozrzucić pokrojone pomidorki ( u mnie czerwone i pomarańczowe ) i oliwki.
Zwinąć w roladę i kroić plastry o szerokości około 1 cm.
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy ślimaczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem.
Ślimaczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Podawać na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...