poniedziałek, 10 lipca 2017

Ślimaczki na przekąskę

Dziś miałam okazję próbować kolejny ser koryciński.
Tym razem był to ser dojrzewający z ziołami prowansalskimi.
Taki ser idealnie sprawdzi się do przekąsek na ciepło ale również na zimno.
Dziś propozycja na ciepło z ciastem francuskim.

A gdzie znajdziecie te pyszne sery ?



1 op ciasta francuskiego
150 g pomidorków koktajlowych
15 czarnych oliwek
150 g sera dojrzewającego z ziołami prowansalskimi
1 jajko
1 łyżka czarnego sezamu
1,5 cienkiej parówki podwędzanej

Ciasto rozwinąć.
Na jednym z brzegów ( węższy ) ułożyć parówki.
Potem rozłożyć pokrojony w plastry ser, na ser rozrzucić pokrojone pomidorki ( u mnie czerwone i pomarańczowe ) i oliwki.
Zwinąć w roladę i kroić plastry o szerokości około 1 cm.
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy ślimaczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem.
Ślimaczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Podawać na ciepło.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.